mrežna opremapasivna & aktivna

alt
Lokalna omrežja predstavljajo hrbtenico vsakega podjetja.

Na lokaciji naročnika poskrbimo za namestitev, upravljanje in vzdrževanje aktivne LAN opreme. Če še nimate zgrajenega lastnega LAN omrežja, poskrbimo tudi za izgradnjo le tega in z ustreznimi meritvami zagotovimo brezhibnost pasivnega omrežja.

Glede na želje in potrebe naročnika pripravimo ustrezno tehnično rešitev, svetujemo katero opremo je potrebno namestiti ali nadomestiti. V našem prodajnem programu Vam nudimo široko paleto različnih priznanih proizvajalcev (Cisco, HP, Allied Telesis,... )

Sestavni deli aktivne LAN opreme:

  • (ne)upravljalna stikala
  • usmerjevalniki
  • brezžično omrežje

Izvedemo lahko klasične "flat" (ravna) ali trinivojska omrežja. Pri ravnih omrežjih so vsi uporabniki na istem nivoju in prihajajo do vseh potrebnih informacij na strežnikih po isti poti.

Pri trinivojski izvedbi ločimo uporabnike na logične skupine s pomočjo VLAN-ov (virtualnio omrežje). S tako ločitvijo omogočimo dostop samo do tistih podatkov, kateri so pomembni za določeno skupino. Do ostalih podatkov pa ti uporabniki nimajo dostopa. S tem se poveča varnost in tudi razbremenijo strežniške kapacitete.

Brezžičnaomrežja

Notranja brezžična omrežja

Tako izvedbo priporočamo, ko ni moč izvesti vleke mrežnega kabla UTP in ko je potrebno zagotoviti mobilnost naprav. Za varnost poskrbimo z ustrezno zaščito brezžičnega omrežja.


Zunanja brezžična omrežja

Namenjena so povezavi oddaljenih zgradb. Lahko Vam zagotovimo povezavo tudi po več kilometrov z ustrezno izbiro anten. Na razdaljo ima velik vpliv tudi okolica med obema zgradbama.